Registrera dig på kurs
Som student måste du registrera dig på den kurs som du är antagen till och som du önskar läsa, annars riskerar du att förlora din plats. I regel kan du göra din registrering från en vecka innan din kurs startar fram till dagen före kursstart.
Registrera dig på kurs
Du registrerar dig i tjänsten Mitt Kau och behöver därför ditt KauID till hands. Om du är antagen till ett program ska du registrera dig på de kurser du ska läsa första terminen, dessa hittar du i Mitt Kau. Om du skulle misslyckas med registreringen eller har några frågor, tar du kontakt med din fakultetsadministratör. Kontaktuppgifter hittar du i Mitt Kau eller på kursens hemsida.
Varför ska jag registrera mig?
När du registrerar dig innebär det att du bekräftar din plats och har beslutat dig för att studera. Enligt lag måste alla universitet och högskolor ha ett aktuellt register över sina studenter och därför är det viktigt att du registrerar dig i början av varje ny termin och läsperiod. Förutom den anledningen finns det andra skäl till varför det är viktigt att du sköter din webbregistrering:
- Du måste vara registrerad på kursen för att få delta i utbildningen och för att din fakultet ska kunna rapportera in dina tentaresultat, laborationer eller andra studieprestationer.
- När du registrerar dig på kurs överförs under dagen informationen också till CSN vilket i sin tur innebär att de börjar betala ut dina studiemedel i samband med kursstart.
- Genom registreringen får du tillgång till utbildningens information i lärplattformen Canvas.
- Om du har registrerat dig och anmäler dig till en tenta blir du automatiskt garanterad en tentamensplats.
Vilka kan registrera sig via Mitt Kau?
Alla studenter som har antagits till en kurs eller ett program och som har aktiverat sitt KauID, har tillgång till registreringstjänsten via Mitt Kau. Vid omregistrering eller om du är villkorligt antagen (vilket innebär att du måste styrka efterfrågade krav innan registrering) måste du kontakta din fakultetsadministratör för att kunna registrera dig.
Behörighetsvillkor: Om du skulle misslyckas med registreringen eller har några frågor, tar du kontakt med din fakultetsadministratör. Kontaktuppgifter hittar du i Mitt Kau eller på kursens hemsida.
Jag ska inte läsa utbildningen jag är antagen till
Har du inte registrerat dig ska du lämna återbud. Återbud lämnar du via antagning.se. Du ska lämna återbud både på kurs och program om du inte avser att läsa utbildning du är antagen till.
Om du vill göra ett tidigt avbrott (senast tre veckor efter kursstart) måste du meddela din fakultetsadministratör om att du avbryter kursen. Kontaktuppgifter hittar du i Mitt Kau eller på kursens hemsida. Vid tidigt avbrott kan du söka till kursen vid ett senaretillfälle.
Samma sak gäller vid sent avbrott, då måste du också meddela din fakultetsadministratör om att du avbryter kursen. Har du gjort sent avbrott på en kurs kan du inte söka kursen på nytt vid ett senare tillfälle. Om du ändå skulle söka kommer du att få ett meddelande om att du ska kontakta kursens fakultetsadministratör för att se vilka möjligheter som finns för omregistrering.