Mat, miljö och rättvisa
2008-09-01Höstens öppna föreläsningsserie i miljövetenskap vid Karlstads universitet ger en rad inblickar i aktuella men komplicerade frågor. Det går bra att komma och lyssna på valfritt antal föreläsningar eller anmäla sig till kursen.
Allt fler bryr sig om maten vi äter: Hur den påverkar miljön, men också livsvillkoren för alla dem i världen över som arbetar för att vi ska ha mat på borden. Höstens öppna föreläsningsserie med rubriken Mat, miljö och rättvisa, ges varannan onsdagskväll, fram till jul. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla.
Ons 3 sept: Mat, miljö och rättvisa - ett komplex som engagerar
Hilde Ibsen, miljövetenskap, Karlstads universitet
Ons 17 sept: Ekologisk odling från grön våg till global standard
Marica Möller och Olle Göransson, Torfolk gård/Grolink
Ons 1 okt: Torsk från Nordsjön eller hoki från Nya Zeeland?
Fredrik Holm, miljövetenskap, Karlstads universitet
Ons 15 okt: Miljö och etik i kampen om kaffedrickarna
Linda Persson, miljövetenskap, Karlstads universitet, samt Kathrine Löfberg, Löfbergs Lila
Ons 29 okt: Politisk konsumtion: Ett nytt ansvarstagande
Michele Micheletti, statsvetenskap, Karlstads universitet
Ons 12 nov: Ekologiskt, rättvist, billigare, godare, nyttigare
Carola Magnusson, Carolas Eko, Stockholm
Ons 26 nov: Mat, miljö och rättvisa: Så vilka är våra möjligheter?
Fredrik Holm, miljövetenskap, Karlstads universitet
Tid för samtliga föreläsningar: 17.15 - 20.00 inklusive cirka 30 minuters paus
Plats: Sjöströmsalen 1B309, Karlstads universitet
Föreläsningarna utgör stommen i en kurs på 7,5 hp. Du som är intresserad av att fördjupa dig i ämnet är välkommen att även läsa en del litteratur, arbeta med några inlämningsuppgifter samt delta i ett avslutande seminarium. Mer information om detta ges vid första föreläsningen.
För mer information kontakta Fredrik Holm, universitetsadjunkt i miljövetenskap, tel 054 700 1956 eller 0702 86 22 17. Mera information finns även på www.kau.se/miljovetenskap.