Öppna föreläsningar på temat hälsa
2009-09-20Som en del av Karlstads universitets 10-årsjubileum bjuder universitetet på en föreläsningsserie om hälsa. Serien omfattar fyra föreläsningar som alla är öppna för allmänheten. På tisdag den 22 september ges den första, med rubriken Våga påverka våra barn.
Den första föreläsningen ges av professor emeritus Lars-Magnus Engström, Gymnastik och idrottsshögskolan i Stockholm. Han har långvarig erfarenhet från forskning kring barns och ungdomars fysiska aktivitet, vilka förändringar som sker över tid och med stigande ålder och har gett ut åtskilliga publikationer inom ämnesområdet. Han belyser livsstilsförändring hos den växande generationen och utvecklar sina tankar kring vad som behöver göras och vilka hälsorisker som finns.
Nästa föreläsning i serien ges den 13 oktober och har rubriken Våga stressa och må bra. Föreläsare är läkaren Clas Malmström, som arbetar med stresshantering och han pratar om hur man undviker stressfällan och att positiv stress är hälsobefrämjande.
Den tredje föreläsningen ges den 10 november med temat Våga älska varandra. Det är Klas Hallberg, inspiratör och talare, som blivit utnämnd till Sveriges bästa talare tre gånger. Han pratar om att våga ge sig hän och vara modig i vardagen.
Sista föreläsningen i serien ger Sanna Ehdin, författare, den 16 december. Hennes rubrik är Våga förändra och bli frisk, glad och pigg. Hon pratar om den motivation som behövs för att klara en livsstilsförändring. Hon tar upp vad inställning betyder samt vilka vinster en hälsofrämjande livsstil ger.
Hela programmet
Våga påverka våra barn, Lars-Magnus Engström, prfessor emeritus
Tisdag 22 september, klockan 18.00-20.00, Frödingsalen 1B364
Våga stressa och må bra, Clas Malmström, läkare
Tisdag 13 oktober, klockan 18.00-20.00, Frödingsalen 1B364
Våga älska varandra, Klas Hallberg
Tisdag 10 november, klockan 18.00-20.00, Frödingsalen 1B364
Våga förändra och bli frisk, glad och pigg, Sanna Ehdin, författare
Onsdag 16 december, klockan 18.00-20.00, Frödingsalen 1B364
Alla föreläsningar är kostnadsfria och öppna för allmänheten, ingen föranmälan krävs.