Professor presenterar egen kokbok
2005-12-12Luciano Beghello, professor i pappersteknik, har skrivit kokboken Matkonst – Läckergommens vägvisare till en sund husmanskost. Nu på onsdag berättar han om sin syn på modern kokkonst utifrån boken. Tid och plats: biblioteket på universitetet, klockan 12.
Recepten som Luciano Beghello tagit med i Matkonst är framarbetade under 30 års forskning vid spisen. Målet med bokens recept är att presentera smakupplevelser utöver det vanliga för såväl nybörjare som den mer erfarne i köket.
När: Onsdag 14 december
Var: Biblioteket, plan 2, vid ingången
Tid: kl.12.00 -12.45
- I min nya bok vill jag dela med mig av min syn på modern kokkonst. Boken är en uppföljare till min tidigare kokbok ”Menu – läckergommens vägvisare till en annorlunda matlagning”, berättar Luciano Beghello.
- Det är utveckling och forskning det handlar om då man under ett veckoslut försöker blanda ihop ingredienser och kryddor som ska leda fram till nya smakupplevelser. Ett recept är ofta resultatet av en lång process. Det är ingen improvisation, utan handlingar där kunskapen om råvaror och matlagningsteknik kryddas med konstnärens kreativitet.